RAW jablečný závin

 

Ingredience: 2 hrnky zlatého lnu, 1 hrnek rozinek, 1/4 hrnku javorového (agave) sirupu, 4 lžíce vody, špetka soli. Na náplň pak 4 jablíčka, hrnek rozinek, skořici.

Postup: zlatý len rozmixujeme na mouku, rozinky a javorový sirup na kaši. Obě hmoty spojíme, dle potřeby přidáme vodu. Osolíme. Pozor - těsto nesmí lepit, pokud ano, přidáme ještě mouku ze lnu, já použila i odtučněnou kokosovou mouku.

Těsto rozválíme na placku, naplníme nastrouhanými jablky, zasypeme rozinkami a skořicí.

Pak už jen zatočíme a dáme do lednice, nejlépe přes noc, kdy se všechny chutě spojí a vznikne něco tak výjimečného, co je hned snězeno :)

Případnou doboru chuť všem,

Radka.

Napiš komentář

Odeslat komentář jako host

0
podmínky.

Komentáře