SUPERPOTRAVINY neboli SUPERFOODS

 Víte, co jsou to superpotraviny, neboli superfoods? :)

Téma superpotravin se začíná objevovat stále častěji. Pokud se o něj budeme zajímat, dozvíme se, že obsahují neobyčejné množství vitamínů, minerálů, antioxidantů, enzymů, koenzymů, proteinů, stopových prvků, esenciálních mastných kyselin a  vlákninu. Jaké mají supefoods účinky? Mají schopnost zvyšovat energii, vitalitu, sílu, povzbuzují imunitní systém, zvyšují produkci serotoninu, zlepšují sexuální aktivitu a detoxikují organismus. Vyživují tělo zevnitř a tím se jeho krása a zdraví projeví i navenek. Superpotraviny pomáhají vyživovat mozek, kosti, svaly, zuby, nehty, kůži, srdce, játra, ledviny, plíce a reprodukční systém.

Superpotraviny byly známé svou účinností, léčivým charakterem a uzdravujícími schopnostmi už před tisíci lety. Mnoho z nich také pochází z míst, kde dříve sídlily starodávné civilizace - např. Severní Afrika, Ásie...

Mezi superpotraviny patří: mladý ječmen, chlorella, veškeré semínka a ořechy, karob, goji.... mezi ty méně známé pak Camu camu, Acai, Lucuma...

Abychom z těchto super potravin získali maximum z jejich mimořádných výživových hodnot, doporučuje se je konzumovat v tepelně neupravené podobě, tedy v syrovém alias raw stavu tak, aby všechny enzymy, vitamíny, minerály a důležité látky zůstaly zachovány. Při výrobě, zpracování a úpravě těchto super potravin by neměla být překročena teplota mezi 42-45 °C, což je hraniční teplota, při které se ničí většina potřebných enzymů a také hodně dalších výživných látek.

 

 

 

Napiš komentář

Odeslat komentář jako host

0
podmínky.

Komentáře